Nálunk reggelire szokott készülni a babacsinta, de általában marad belőle uzsonnára is.
Hozzávalók kb. 12-14 kis babacsintához:
- 1 egész banán
- 1 alma (elhagyható)
- 1 egész tojás
- 1 evőkanál liszt
- 1-2 kanál olaj a sütéshez
A banánt megpucoljuk és villával szétnyomkodjuk, az almát kislyukú reszelőn lereszeljük. Ezekhez hozzáütjük a tojást, összekeverjük és hozzáadjuk a lisztet.
Folyós állagú lesz, de szépen meg fog sülni. Eközben egy serpenyőt felteszünk a tűzhelyre, nekem az indukciós főzőlap vált be a legjobban, mert a gázon nagyon figyelni kellett nehogy megégjenek. A meleg serpenyőbe egy kis olajat kenünk, majd a tésztából kis halmokat rakunk az edénybe. Én egyszerre hármat, maximum négyet szoktam tenni és lelapítom a kanál segítségével, hogy egyenletes vékonyak legyenek. Ha már látjuk hogy barnulni kezd a széle, megfordítjuk. Aranybarnára kell sütni. Többször szoktam megfordítani, addig amíg már nem látok rajta nyers részt. A mi 3 éves kislányunk egyik kedvence ez az étel!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!